KAYISI FİDANI

Kayısı Fidanının Özellikleri

Uygun koşullar altında dikilen yabani kayısı anaçlı bir kayısı fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 4. Yıldan sonra olmaktadır.Yarı bodur veya bodur fidanlarda ise bu süre daha erken olmaktadır.

Kayısı fidanı için doğru ekim zamanı Kasım ayının 1 veya 2. haftasından sonra başlar. Bazı bölge koşullarına ve rakım özelliklerine bağlı olarak Nisan ayının son haftasında da dikim işlemi yapılabilir. Kayısı fidanı yetiştirme sürecinde özellikle sulama koşullarına dikkat edilmelidir.

Bir kayısı ağacının ekonomik ömrünün 30-35 yıl olduğu düşünüldüğünde; ilimizdeki kayısı ağacı miktarının yıllık yenilenme oranı 200-250 bin civarında olmaktadır

Kayısı, ağır ve çok nemli killi topraklar hariç olmak üzere derin, geçirgen, iyi havalanan, sıcak ve besin maddelerince zengin, ince dokulu, tınlı veya tınlı-kireçli, humuslu topraklarda en iyi şekilde yetişir

İklim koşulları, rakım ve ağaçtaki meyve yüküne bağlı olarak değişmekle beraber genel olarak kayısı ağaçlarında yılda 5-10 kez sulama yapılmaktadır. Sulamalara, sıcak ve kurak bölgelerde Mayıs sonu-Haziran ayı başında başlanır, Eylül sonu-Ekim başına kadar 15-20 gün aralıklarla devam edilir.

Kayısı Bahçesi
KAYISI HASAT TAKVİMİ
Kayısı Hasat Takvimi

KAYISI FİDANI ÇEŞİTLERİMİZ

Ninfa Kayısı Fidanı

MAYIS
NİNFA KAYISISI
  • Rengi Sarı Zemin Üzerine Turuncu
Roxana Kayısı Fidanı

TEMMUZ
ROXANA KAYISISI
  • Rengi Sarı Zemin Üzerine Parlak Kırmızı
Şekerpare Kayısı Fidanı

TEMMUZ
ŞEKERPARE KAYISISI
  • Meyvesi Sulu ve Tatlıdır
Iğdır Kayısı Fidanı

TEMMUZ
IĞDIR(ŞALAK) KAYISISI
  • Rengi Beyazımsı Sarı Zemin Üzerine Hafif Kırmızı
  • Şekil Olarak Yumurtaya Benzer
Copyright © www.odemisfidan.com 2024